У четвртак, 5. маја, нашу школу посетила је делегација Руског универзитета пријатељства народа (РУДН). Овом приликом, потписан је Споразум о сарадњи наше две институције у области спровођења предуниверзитетског образовања ученика, научно-образовних пројеката, стручног усавршавања наставника, као и изналажења нових облика сарадње у сфери образовања на руском језику.
У оквиру посете, водећи специјалиста Службе за пријем и праћење страних студената РУДН Наталија Јевгењјевна Иванова одржала је промоцију Универзитета пријатељства народа. Наталија Јевгењјевна је упознала наше ученике са животом и делатношћу, те условима уписа РУДН-а, студијским програмима факултета и института који улазе у његов састав. Иначе, РУДН слови за највећи универзитет за странце у Русији - од 34 000 студената који похађају овај универзитет, око 10 000 их долази чак из 160 држава света. На основу вишегодишњег рејтинга, РУДН спада у водеће руске универзитете.
Након промоције, заинтересовани ученици су могли да учествују у олимпијадама знања, тј. такмичењима из појединих предмета. Тако је њих четрдесетак решавало тестове из математике, хемије и информатике.
Ова сарадња има изузетну вредност и значај за нашу школу и ученике посебно у области билингвалне српско-руске наставе. Очекујемо да ће будућа сарадња допринети квалитету двојезичне наставе и бољем и бржем савладавању руског језика, посебно из предмета које ће им на руском предавати стручњаци са РУДН-а.
Више РУДН-у на https://www.rudn.ru/about