Kao prethodnih pet, tako i ove godine Aleksinačka gimnazija upisuje dvojezično srpsko-rusko odeljenje koje će brojati 30 učenika. Zbog vanrednog stanja, prijemni ispit će se obavljati elektronski, a učenici osmog razreda osnovne škole koji žele da upišu srpsko-rusko odeljenje mogu da se prijave za polaganje prijemnog putem veb prijave koja se nalazi na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (OVDE).

 Prijavljivanje se završava zaključno sa 7. aprilom, a za sva pitanja u vezi sa prijemnim ispitom iz ruskog jezika, osmaci se mogu obratiti gimnaziji na broj 060/301-02-18 ili direktno slanjem mejla ministarstvu na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Sve dalje informaciji mogu pratiti na sajtu škole alexgim.rs i na fejsbuk stranici škole Aleksinačka gimnazijaHermes press − rekla je Danijela Veljković, direktorka Aleksinačke gimnazije. 

Pripremna nastava za upis ovog odeljenja počela je još decembra meseca, ali zbog trenutnog stanja, ona će se nastaviti onlajn. Za ovaj vid pripreme zainteresovani učenici se mogu javiti na mejl This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..