Regionalno takmičenje srednjoškolaca iz jugoistočne Srbije u preduzetničkim veštinama u organizaciji Dostignuća mladih u Srbiji.

Najbolja priprema za učenike koji žele da osnivaju učeničke kompanije je svakako takmičenje Poslovni izazov čiji koncept je tako sastavljen da predstavlja uvod u program Učenička kompanija. U dinamičnoj atmosferi, ovo jednodnevno takmičenje pruža učenicima priliku da razviju samopouzdanje, sposobnost kreativnog razmišljanja i timskog rada, kao i da ovladaju komunikacijskim i prezentacijskim veštinama.

Kao i prethodnih godina i ova školska godina je započeta sa regionalnim takmičenjem Poslovni izazov za jugoistočnu Srbiju, koje se održalo 14-15. oktobra 2020. Godine.

Online izdanju takmičenja Poslovni izazov su učestvovala 23 tima iz 17 srednjih škola iz jugoistočne Srbije iz Aleksinca, Blaca, Bojnika, Bujanovca, Leskovca, Medveđe, Niša, Pirota, Prokuplja, Svrljiga, Vlasotinca, Vranja i Žitorađe.

10 timova među kojima je i tim iz Aleksinačke gimanzije koji se sastoji od 6 učenika i dva profesora je nastavio takmičenje drugog dana kao finalista.