В начале было слово2jpgУ недавно завршеном онлајн селективном кругу међународне олимпијаде из руског језика „ У почетку беше Реч“  учествовала су и четири ученика Алексиначке гимназије: Цакић Милан и Цветковић Лука, ученици  3/1,  Богдановић Немања, ученик одељења 2/1 и Недељковић Јован, ученик одељења 1/1. Овај ниво такмичења био је спроведен у онлајн формату.  Сва четворица су прошла у други, финални круг такмичења  који ће бити одржан у Москви, у колико се за то стекну услови. 

Такмичење „ У почетку беше Реч“  још од 2013 године организује и спроводи Православни универзитет Светог Јована Богослова. Од 2019 године, ово комплексно такмичење је било уврштено  је у „Списак олимпијада и других интелектуалних и ( или) стваралачких такмичења...“ , а потом је доспело и на листу оних олимпијада, чији победници могу добити погодности за пријем у руске високошколске установе. 

Последња VIII олимпијада из руског језика  „ У почетку беше Реч“ имала је међународни карактер.  У њој су учествовали ученици из 5 европских земаља. Осим из Србије,  такмичили су се и ученици основних и средњих школа  из Немачке, Аустрије, Словачке, Бугарске. 

Честитамо нашим учеицима на постигнутом успеху и надамо се да их епидемиолошке прилике неће спречити да покажу своје знање и у Москви.