NIFC AGS BRATISLAVУ оквиру обележавања Европског дана језика 26.09.2022. године ученици трећег и четвртог разреда Алексиначке гимназије су са својим предментим професорима Братиславом Милошевићем и Иреном Матић Тодоровић организовали пројектну активност са вршњацима из школе у Индији.

NIFC AGS IRENA 2

Пројектна активност била је базирана на промоцији и оснаживању интеркултуралности и плурилингвизма са посебним акцентом на језике, културу, традицију и обичаје ове две земље – Србије и Индије. У динамичној, интерактивној деведесетоминутној комуникацији уз помоћ модератора вршњаци из ове две земље су путем платформе Тимс разменили знања, мишљења и ставове на различите теме као што су климатске промене, национална храна, туристичке дестинације, ментално здравље, живот после ковида, итд.

У четвртој етапи разговора свака група је имала 3-4 минута за музичку изведбу на матерњем језику, што је представљало најинтересантији и најоригиналнији део комуникације по мишљењу учесника. 

По завршетку разговора сви учесници изразили су искрено задовољство учешћем у свим сегментима активности и изразили жељу да учествују у новим, сличним ваннаставним активностима.

Учесници и предметни професори добили су сертификате као потврду учешћа и захвалности.