Драги осмаци, поштовани родитељи, 

 Позивамо вас да у понедељак,  12. децембра  у 17 часова, дођете у нашу школу (учионица бр. 8) на  промоцију билингвалног српско-руског природно-математичког одељења. Са специфичностима  овог смера  Алексиначке гимназије упознаће вас наши ученици двојезичних одељења, као и наставници који реализују наставу на руском језику.  

За све ученике који желе да упишу двојезично одељење, Алексиначка гимназија и ове године организује бесплатну припремну наставу за пријемни испит из руског језика. Настава је превасходно намењена ученицима који у основној школи нису учили руски језик а желе да упишу ово одељење.               

Настава ће се одвијати  два пута недељно, понедељком и четвртком, у периоду  од  12. децембра 2022.  до 25. маја 2023. године. Прилагођена је почетном нивоу учења језика и одвија се по модерним методама уз употребу савремених наставних средстава.  

Заинтересовани кандидати могу се пријавити у секретаријату школе или попуњавањем електронског формулара Пријаве који се налази на сајту Алексиначке гимназије   https://www.alexgim.rs/index.php/8-najnovije-vesti/102-2021-02-22-17-56-35

За све додатне информације у вези са припремном наставом можете нас контактирати електронским путем на e-mail адресу This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. или телефоном: 018/804224.