DSC 8821 800x400Хуманитарни рад ученика и професора Алексиначке гимназије је већ познат по својој друштвеној одговорности и заједници, тако и редовно учествују у хуманитарним акцијама. Њима су помоћ и брига о другима на првом месту, а данашња хуманитарна акција коју су спровели, била је посвећена корисницима алексиначке народне кухиње.

Ученици одељења III2 су се већ једном, недавно, организовали и делили поклоне корисницима, па су још и тада имали у плану ову, наредну акцију и на часу одељењске заједнице детаљно испланирали ову акцију.

– Они су на часу одељењске заједнице поново изразили жељу да помогну грађанима општине Алексинац, тако да смо се определили за најмлађе у оквиру новогодишњих празника. Ученици су прикупили новогодишње пакетиће и надам се да ћемо обрадовати најмлађе грађане наше општине. Пакетићи су новогодишњи, у виду слаткиша, опреме, свега оног што је њима најпотребније. То су деца изабрала, тако да сам ја испоштовала њихову одлуку – одушевљено и поносно говори професорка Јелена Франета.

Ученици ове школе су већ одавно показали колико је битно да се као институција прикључе хуманитарним акцијама и нађу онима којима је помоћ најпотребнија. Њихова добра дела не само да подстичу алтруизам међу ученицима, већ гради снажно обележје школе као место у коме се негују вредности солидарности и пажње према другима.