DSC 8680 800x400Дечје одељење Опште болнице у Алексинцу данас су посетили ученици Алексиначке гимназије, тачније представници одељења I3 у пратњи свог разредног старешине Ирене Матић Тодоровић. Повод је била акција под називом „Тајни пријатељ”, коју традиционално организује ова професорица са својим ученицима, где школски другови размењују новогодишње поклоне. Ове године одлучили су да сви они, ученици овог одељења, буду „тајни пријатељи” малишанима који се тренутно налазе на лечењу у овој здравственој установи и поклоне им новогодишње пакетиће.

− Наша највећа жеља је била да циљано направимо пакетиће за свако дете које се налази на Дечјем одељењу и чија ће Нова година, макар нашим пакетићима и тиме што смо ми направили, да улепша на неки начин, јер смо имали на уму да им, пре свега пожелимо срећну Нову годину, са пуно здравља, среће и да се што пре опораве и да се уз наше играчке и поклоне забаве у Новој години − сазнајемо од Николине Миленовић, ученице првог разреда Алексиначке гимназије.

Ученици одељења I3 обрадовали су седморо малишана уз занимљиве пакетиће које су сами припремили, а у којима се налазе играчке, слаткиши и други поклони, а поред тога написали су и писмо коме су им пожелели срећну Нову годину и брзо оздрављење.

− Укупно је било седморо деце и толико смо пирпремили пакетића и због тога што није могло цело одељење да дође, сви смо учествовали, написали смо поруку у знак целе наше заједнице зато што смо хтели да покажемо да мислимо на те малишане и желимо им да што пре оздраве и да могу да дођу својим кућама за зимски распуст – додала је наша саговорница.